About Us | Neuromarketing insights by Braingineers ®
13396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13396,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

About Us

ABOUT BRAINGINEERS

As a team we strive to get a deeper understanding about the subconscious emotions. After all, 95% of our decision are made subconsciously.

Braingineers is a neuromarketing research company, which delivers valuable insights in the unconscious consumer behaviors. With the latest technologies and our own software tool we take a look in the brain of the consumer and disclose unconscious and emotional consumer behaviors. We pinpoint the emotional ups and downs of web shops, TV-commercials and offline customer journeys. With our tool it is possible to gain the valuable insight in which elements on your website cause frustration using EEG and eye tracking on our remote test panel. We target for higher conversion rates and better customer experience for clients who highly value customer experience like Vodafone, T-Mobile, Transavia, RTL, Albert Heijn (Ahold), Staatsloterij (State lottery) and more.

THE BRAINGINEERS TEAM

Eva Lammers

Eva Lammers

Research Executive
Eltine van der Veer

Eltine van der Veer

Research Director
nicolette

Nicolette Stassen

Head of AI & Innovation
RoderickReichenbach

Roderick Reichenbach

Managing Partner
marion

Marion Veth

Research Developer
Max van Kaathoven

Max van Kaathoven

Managing Partner
Ivo Dijks

Ivo Dijks

Account Manager
Daan Bolder

Daan Bolder

Managing Partner
Casper

Casper Kunst

Account Manager
ferdi-copy-3 copy

Ferdi Gökhan

Research Developer
joan

Joan Planas Illas

Head of Development
joostharts

Joost Harts

Senior Software Engineer

JOBS & INTERNSHIPS

Below you can click on different openings to learn more and

how you can contact us

Neuromarketing Researcher

Braingineers

 

Braingineers is een jong neuromarketing bedrijf. Met de nieuwste technologie binnen EEG en eye tracking maken we onbewuste beleving inzichtelijk en adviseren we in een effectieve communicatie voor merk en gebruiker. We brengen bottlenecks in kaart van websites (online usability), TV commercials, maar ook klantervaring van producten en diensten offline. We werken voor merken die klantbeleving hoog in het vaandel hebben, zoals o.a. Vodafone, Albert Heijn, RTL, Auping, Transavia, Staatsloterij, ING & T-Mobile.

 

Functieomschrijving: Neuromarketing Researcher

 

Wij zoeken een onderzoeker met interesse in de toepassing van neuromarketing en psychologisch onderzoek op website’s, TV-commercials en klantbelevingen (zoals een treinreis of vlucht). Dit houdt in dat je veel bezig bent met het uitvoeren van EEG- en eye tracking onderzoek en data analyses om te ontdekken hoe het valt te verklaren dat sommige pagina’s op een website bijvoorbeeld voor frustratie zorgen. Binnen deze analyse ben je in staat gedragingen te verklaren vanuit psychologische theorieën en oplossingen en nieuwe ideeën aan te dragen die de klant verder helpen. Je bent daarnaast assertief in het bedenken van nieuwe onderzoeken.

 

Als Researcher ben je dus verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderzoek, de kwaliteit van deze onderzoeken en de doorvertaling van deze onderzoeksdata naar concrete bevindingen en adviezen met de psychologie als fundering.

 

Verder werk je graag in een team, je wil graag leren van je collega’s en daagt hen ook uit met jouw inzichten en ideeën. Je bent georganiseerd, gedisciplineerd en durft jezelf te laten horen. Je bent daarnaast in staat om zelfstandig te werken, je kijkt proactief wat er gedaan moet worden en wat jouw bijdrage daarin kan zijn.

 

Taken:

 

 • Het opzetten en uitvoeren van neuropsychologisch onderzoek met tools als EEG en eye tracking;
 • Het analyseren van EEG en eye tracking data.
 • Het doen van literatuuronderzoek om psychologische basis te vinden voor consumentengedrag;
 • Aandragen van onderzoeksmogelijkheden aan de hand van de vraagstukken die worden geïdentificeerd;
 • Aanvullen en beheren van de Spotify playlist op kantoor.

 

Wie jij bent:

 

 • Van nature ben je assertief. oplossingsgericht en je hebt oog voor detail. Je hebt aantoonbare vakinhoudelijke kennis op het gebied van psychologie en je hebt ervaring of interesse in het doen van onderzoek. De online wereld spreekt je aan en je wil graag een bijdrage leveren om die beter te maken. Verder beschik je over:
 • WO werk en denkniveau op het gebied van psychologie en/of usability-onderzoek.
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring (minder dan 2 jaar werkervaring? Helaas, dan heeft het geen zin om te reageren op deze vacature).
 • Zeer sterke verbale en schriftelijke communicatie vaardigheden.
 • Goed (professioneel) niveau in Engels spreken en schrijven.
 • Een ambitieuze instelling en goede time management skills.

 

Je werkomgeving

 

Braingineers is een snel groeiende startup-up, met alle dynamiek die hierbij komt kijken. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en we verwachten ook dat je die neemt. Momenteel zijn we met 12 collega’s en voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s die onze ambities delen en onze borrels met sterke verhalen verrijken. Ons kantoor is in B. Amsterdam, een  bruisende, jonge plek voor start-ups.

 

Wat bieden we:

 

 • Een fulltime (40u) plek binnen een kleinschalig research-team in een platte organisatie met hoge mate van eigen verantwoordelijkheid.
 • Een uitdagende baan binnen een leuke start-up
 • Persoonlijk ontwikkelingsplan
 • Marktconform salaris
 • Snelle carrièregroei mogelijk door meegroeien met bedrijf
 • Wekelijkse borrels

 

Enthousiast? Dan nodigen we jou graag uit om te solliciteren! Stuur je motivatie met CV voor 1 oktober naar Eltine van der Veer: eltine@braingineers.com, met onderwerp “sollicitatie Researcher”. Meer informatie over Braingineers kun je vinden op onze website www.braingineers.com.

Neuromarketing Consultant

Vacature Neuromarketing Consultant

 

Braingineers

 

Braingineers is een jong neuromarketing onderzoeksbureau. Met de nieuwste technologie binnen EEG en eye tracking maken we onbewuste beleving inzichtelijk en adviseren we in een effectieve communicatie voor merk en gebruiker. We brengen bottlenecks in kaart van websites (online usability), TV commercials, maar ook klantervaring van producten en diensten. We werken voor merken die klantbeleving hoog in het vaandel hebben, zoals o.a. Vodafone, Albert Heijn, RTL, Auping, Transavia, Staatsloterij, ING & T-Mobile.

 

Functieomschrijving: Neuromarketing Consultant

 

Wij zoeken een consultant met interesse in de toepassing van neuromarketing en psychologisch onderzoek op website’s, TV-commercials en klantbelevingen (zoals een treinreis of vlucht). Dit houdt in dat je aan de slag gaat met de analyse van EEG- en eye tracking-data om te ontdekken hoe het valt te verklaren dat sommige pagina’s op een website voor frustratie zorgen. Vanuit deze analyse maak je de doorvertaling naar concrete optimalisaties bij de klant.

 

Dit betekent dat je graag bij onze klanten zit en assertief bent in het bedenken van nieuwe onderzoeken. Daarnaast neem je klanten graag mee in je psychologische achtergrond en vind je het een mooie uitdaging om op basis van jouw advies de klant te faciliteiten in groei.

 

Als Consultant ben je verantwoordelijk voor de uitvoer van onderzoek en het genereren van nieuwe opdrachten bij bestaande klanten. Je onderhoudt dus het contact met klanten door onderzoeken te presenteren. Als Consultant zit je soms intern bij klanten. Je zorgt ervoor dat de vragen van de klant beantwoord worden, zowel door eigen inzichten alsmede door onderzoek uit te voeren samen met je Braingineers collega’s.

 

Taken:

 

 • Onderzoeksopzet voor neuropsychologisch onderzoek (EEG en eye tracking) creëren o.b.v. vraagstuk klant.
 • Analyseren van EEG & eye tracking data en online gedrag.
 • Het doen van literatuuronderzoek om psychologische basis te vinden voor consumentengedrag;
 • Deze onderzoeksresultaten bij de klant bespreken en direct kunnen toepassen op hun situatie. Dit betekent optimalisaties aandragen gebaseerd op het uitgevoerde onderzoek en de literatuur.
 • Identificeren van commerciële vraagstukken die bij de klant liggen en hierop inspringen aan de hand van eigen kennis en inzichten.
 • Aandragen van onderzoeksmogelijkheden aan de hand van de vraagstukken die worden geïdentificeerd.
 • Kunnen interpreteren van de output van analyticsbronnen om zo een gefundeerde basis voor onderzoek te realiseren (kwantitatieve en kwalitatieve data).
 • Opzetten en onderhouden van een resultaat gerichte, agile CRO & service optimalisatie flow met klanten.
 • Relatiemanagement met klanten.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor herhaalopdrachten binnen je klantenkring.
 • Aanvullen en beheren van de Spotify playlist op kantoor.

 

Wie jij bent

 

 • Van nature ben je assertief, oplossingsgericht en commercieel ingesteld. Je hebt vakinhoudelijke kennis op het gebied van psychologie en eventueel UX, en je hebt ervaring in het werken met klanten. Daarnaast weet je je flexibel op te stellen naar de klant en houdt je van een afwisselende werkomgeving.
 • Je beschikt over WO werk en denkniveau op het gebied van psychologie en/of usability-onderzoek.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Zeer sterke verbale en schriftelijke communicatie vaardigheden
 • Kennis en creativiteit om als consultant op te treden bij klanten

 

Je werkomgeving

 

Braingineers is een snel groeiende start-up, met alle dynamiek die hierbij komt kijken. Momenteel zijn we met 12 collega’s en voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s die onze ambities delen en onze borrels met sterke verhalen verrijken. We zitten naast Artis op de geweldige FreedomLab Campus.

 

Wat bieden we:

 

 • Een plek binnen een kleinschalig research & consultancy team in een platte organisatie met hoge mate van eigen verantwoordelijkheid.
 • Uitdagende opdrachten bij grote merken en organisaties
 • Een uitdagende baan binnen een leuke start-up;
 • Marktconform salaris;
 • Snelle carrièregroei mogelijk door meegroeien met bedrijf;
 • Zeer flexibele werkweek (40 uur);

 

Ben jij die assertieve en enthousiaste Consultant met een achtergrond in de psychologie? Dan nodigen we jou graag uit om te solliciteren! Stuur je motivatie met CV voor 1 oktober naar Eltine van der Veer: eltine@braingineers.com / +31 20 261 24 38, met onderwerp “sollicitatie Neuromarketing Consultant”.

 

Meer informatie over Braingineers kun je vinden op onze website www.braingineers.com.

Data scientist stage

Data scientist stage

 

Braingineers

 

Braingineers is een jong neuromarketing onderzoeksbureau. Met de nieuwste technologie binnen EEG en eye tracking maken we onbewuste beleving inzichtelijk en adviseren we in een effectieve communicatie voor merk en gebruiker. We brengen bottlenecks in kaart van websites (online usability), TV commercials, maar ook klantervaring van producten en diensten. We werken voor merken die klantbeleving hoog in het vaandel hebben, zoals o.a. Vodafone, Albert Heijn, RTL, Auping, Transavia, Staatsloterij, ING & T-Mobile.

 

Functieomschrijving: Data scientist stagiair

 

Wij zoeken een data scientist stagiair met ervaring binnen het gebied van Machine Learning en Data Mining. Bij ons kom je te werken bij een kleine AI en Innovatie afdeling waar je gaat werken met onder andere hersengolf data om psychologische affecten in te kaderen. Naast het werken aan deze algoritmes, zal je ook proberen om online gedrag te voorspellen.

Als data scientist ben je verantwoordelijk voor analyses op grote hoeveelheden data om nieuwe inzichten te vergaren. Je ontwikkelt voorspellende modellen die gebruikt worden voor het opstellen van een advies aan de klant.

 

Taken:

 

 • Analyseren van EEG & eye tracking data
 • Analyseren van online gedrag
 • Het maken van innovatieve AI oplossingen om inzichten te vergaren
 • Experimenteren met verschillende machine learning algoritmes om de beste oplossing te vinden
 • Het opschonen van grote data sets
 • Het automatiseren van algoritmes, om te implementeren in een groter software platform
 • Aanvullen en beheren van de Spotify playlist op kantoor

 

Wie jij bent

 

 • Je beschikt over WO denkniveau in een technische / wiskundige richting (o.a. Business Analytics, Wiskunde, Artificial Intelligence, Computer Science)
 • Je hebt affiniteit/ervaring op het gebied van Data science, Machine learning, Data Mining, Statistiek
 • Je bent data-driven en analytisch
 • Je hebt programmeer ervaring in o.a. R en Python
 • Ervaring binnen de cognitieve wetenschappen is een pre

 

Je werkomgeving

 

Braingineers is een snel groeiende start-up, met alle dynamiek die hierbij komt kijken. Momenteel zijn we met 12 collega’s en voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s die onze ambities delen en onze borrels met sterke verhalen verrijken. We zitten naast Artis op de geweldige FreedomLab Campus.

 

Wat bieden we:

 

 • Een plek binnen een kleinschalig AI & Innovation team in een platte organisatie met hoge mate van eigen verantwoordelijkheid
 • Uitdagende opdrachten binnen het gebied van Artificial Intelligence
 • Een uitdagende baan binnen een leuke start-up
 • Marktconforme vergoeding
 • Snelle carrièregroei mogelijk door meegroeien met bedrijf
 • Zeer flexibele werkweek (20 of 40 uur);

 

Ben jij die assertieve en enthousiaste Data scientist stagiair met een achtergrond in artificial intelligence? Dan nodigen we jou graag uit om te solliciteren! Stuur je motivatie met CV voor 1 oktober naar Nicolette Stassen: nicolette@braingineers.com / 0651235885, met onderwerp “sollicitatie stage Data scientist”.

 

Meer informatie over Braingineers kun je vinden op onze website www.braingineers.com.