About Us | Neuromarketing insights by Braingineers ®
13396
page,page-id-13396,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

About Us

ABOUT BRAINGINEERS

separator

As a team we strive to get a deeper understanding about the subconscious emotions. After all, 95% of our decision are made subconsciously.

Braingineers is a neuromarketing research company, which delivers valuable insights in the unconscious consumer behaviors. With the latest technologies and our own software tool we take a look in the brain of the consumer and disclose unconscious and emotional consumer behaviors. We pinpoint the emotional ups and downs of web shops, TV-commercials and offline customer journeys. With our tool it is possible to gain the valuable insight in which elements on your website cause frustration using EEG and eye tracking on our remote test panel. We target for higher conversion rates and better customer experience for clients who highly value customer experience like Vodafone, T-Mobile, Transavia, RTL, Albert Heijn (Ahold), Staatsloterij (State lottery) and more.

THE BRAINGINEERS TEAM

separator
Eva Lammers

Eva Lammers

Research Executive
Eltine van der Veer

Eltine van der Veer

Research Consultant
nicolette

Nicolette Stassen

Head of AI & Innovation
RoderickReichenbach

Roderick Reichenbach

Managing Partner
marion

Marion Veth

Research Developer
Max van Kaathoven

Max van Kaathoven

Managing Partner
Ivo Dijks

Ivo Dijks

Account Manager
Daan Bolder

Daan Bolder

Managing Partner
lowang

Lo Wang Cheung

AI & Research Development
ferdi-copy-3 copy

Ferdi Gökhan

Research Developer

JOBS & INTERNSHIPS

Below you can click on different openings to learn more and

how you can contact us

Meewerk Stage

Meewerk stage

 

Braingineers is een jong neuromarketing onderzoeksbureau. Met een eigen Emotion Analytics platform combineren we EEG met Eye tracking en maken we onbewuste beleving inzichtelijk en adviseren we in een effectieve communicatie voor merk en gebruiker. We brengen bottlenecks in kaart van websites (online usability), TV commercials, maar ook klantervaring van producten en diensten. We werken voor merken die klantbeleving hoog in het vaandel hebben, zoals o.a. Vodafone, Albert Heijn, RTL, Auping, Transavia, Staatsloterij, ING & T-Mobile.

 

Functieomschrijving:

Ter ondersteuning van onze dagelijkse bezigheden, zijn wij op zoek naar een stagiair(e) die het leuk vindt om fulltime met ons mee te draaien. Om hiervoor in aanmerking te komen, is het belangrijk dat je geïnteresseerd bent in het opzetten en uitvoeren van EEG en eye tracking onderzoek, en meer wilt leren over klantbeleving, online usability testing en neuromarketing.

Als stagiair(e) bij Braingineers heb een redelijk all round takenpakket, waarbij je veelal betrokken zult zijn bij het regelen van participanten, het daadwerkelijke uitvoeren van EEG onderzoek, het analyseren van de data, en allerlei randzaken die daarbij komen kijken.

 

Taken:

 • Het ondersteunen bij de uitvoer van EEG onderzoek;
 • Het regelen van participanten uit onze eigen participanten-pool;
 • Analyseren van EEG data binnen commercieel-wetenschappelijke context;
 • Het ondersteunen van researchers en research consultants.

 

Wie jij bent:

 • Je hebt een universitaire achtergrond, bij voorkeur binnen de psychologie of neurowetenschappen
 • Je bent nieuwsgierig aangelegd, en wil graag weten wat zich om je heen afspeelt
 • Je bent assertief, en komt in een start-up omgeving goed tot je recht

 

Je werkomgeving:

Braingineers is een snelgroeiende start-up, met alle dynamiek die hierbij komt kijken. Momenteel zijn we met 10 collega’s en voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s die onze ambities delen en onze borrels met sterke verhalen verrijken. We zitten naast Artis op de geweldige FreedomLab Campus.

 

Wat bieden we:

 • Een plek binnen een kleinschalig research-team in een platte organisatie met hoge mate van eigen verantwoordelijkheid.
 • Een uitdagende stage binnen een leuke start-up;
 • Flexibele werkweek (40 uur)

 

Enthousiast? Dan nodigen we jou graag uit om te solliciteren! Stuur je motivatie met CV voor 1 mei naar Marion Veth: marion@braingineers.com / 0634550010, met onderwerp “sollicitatie meewerk stage”. Meer informatie over Braingineers kun je vinden op onze website www.braingineers.com.

Senior Consultant

Vacature Senior Consultant

 

Braingineers

 

Braingineers is een jong neuromarketing onderzoeksbureau. Met de nieuwste technologie binnen EEG en eye tracking maken we onbewuste beleving inzichtelijk en adviseren we in een effectieve communicatie voor merk en gebruiker. We brengen bottlenecks in kaart van websites (online usability), TV commercials, maar ook klantervaring van producten en diensten. We werken voor merken die klantbeleving hoog in het vaandel hebben, zoals o.a. Vodafone, Albert Heijn, RTL, Auping, Transavia, Staatsloterij, ING & T-Mobile.

 

Functieomschrijving: Senior Consultant

 

Wij zoeken een consultant met interesse in de toepassing van neuromarketing en psychologisch onderzoek op website’s, TV-commercials en klantbelevingen (zoals een treinreis of vlucht). Dit houdt in dat je aan de slag gaat met de analyse van EEG- en eye tracking-data om te ontdekken hoe het valt te verklaren dat sommige pagina’s op een website voor frustratie zorgen. Vanuit deze analyse maak je de doorvertaling naar concrete optimalisaties bij de klant.

 

Dit betekent dat je graag bij onze klanten zit en assertief bent in het bedenken van nieuwe onderzoeken. Daarnaast neem je klanten graag mee in je psychologische achtergrond en vind je het een mooie uitdaging om op basis van jouw advies de klant te faciliteiten in groei.

 

Als Consultant ben je verantwoordelijk voor de uitvoer van onderzoek en het genereren van nieuwe opdrachten bij bestaande klanten. Je onderhoudt dus het contact met klanten door onderzoeken te presenteren. Als Consultant zit je soms intern bij klanten. Je zorgt ervoor dat de vragen van de klant beantwoord worden, zowel door eigen inzichten alsmede door onderzoek uit te voeren samen met je Braingineers collega’s.

 

Taken:

 

 • Onderzoeksopzet voor neuropsychologisch onderzoek (EEG en eye tracking) creëren o.b.v. vraagstuk klant.
 • Analyseren van EEG & eye tracking data en online gedrag.
 • Het doen van literatuuronderzoek om psychologische basis te vinden voor consumentengedrag;
 • Deze onderzoeksresultaten bij de klant bespreken en direct kunnen toepassen op hun situatie. Dit betekent optimalisaties aandragen gebaseerd op het uitgevoerde onderzoek en de literatuur.
 • Identificeren van commerciële vraagstukken die bij de klant liggen en hierop inspringen aan de hand van eigen kennis en inzichten.
 • Aandragen van onderzoeksmogelijkheden aan de hand van de vraagstukken die worden geïdentificeerd.
 • Kunnen interpreteren van de output van analyticsbronnen om zo een gefundeerde basis voor onderzoek te realiseren (kwantitatieve en kwalitatieve data).
 • Opzetten en onderhouden van een resultaat gerichte, agile CRO & service optimalisatie flow met klanten.
 • Relatiemanagement met klanten.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor herhaalopdrachten binnen je klantenkring.
 • Aanvullen en beheren van de Spotify playlist op kantoor.

 

Wie jij bent

 

 • Van nature ben je assertief, oplossingsgericht en commercieel ingesteld. Je hebt vakinhoudelijke kennis op het gebied van psychologie en eventueel UX, en je hebt ervaring in het werken met klanten. Daarnaast weet je je flexibel op te stellen naar de klant en houdt je van een afwisselende werkomgeving.
 • Je beschikt over WO werk en denkniveau op het gebied van psychologie en/of usability-onderzoek.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Zeer sterke verbale en schriftelijke communicatie vaardigheden
 • Kennis en creativiteit om als consultant op te treden bij klanten

 

Je werkomgeving

 

Braingineers is een snel groeiende startup-up, met alle dynamiek die hierbij komt kijken. Momenteel zijn we met 12 collega’s en voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s die onze ambities delen en onze borrels met sterke verhalen verrijken. We zitten naast Artis op de geweldige FreedomLab Campus.

 

Wat bieden we:

 

 • Een plek binnen een kleinschalig research & consultancy team in een platte organisatie met hoge mate van eigen verantwoordelijkheid.
 • Uitdagende opdrachten bij grote merken en organisaties
 • Een uitdagende baan binnen een leuke start-up;
 • Marktconform salaris;
 • Snelle carrièregroei mogelijk door meegroeien met bedrijf;
 • Zeer flexibele werkweek (40 uur);

 

Ben jij die assertieve en enthousiaste Consultant met een achtergrond in de psychologie? Dan nodigen we jou graag uit om te solliciteren! Stuur je motivatie met CV voor 1 juni naar Eltine van der Veer: eltine@braingineers.com / 0613232172, met onderwerp “sollicitatie Senior Consultant”.

 

Meer informatie over Braingineers kun je vinden op onze website www.braingineers.com.