Toys or Toxic | Braingineers - Neuromarketing insights
164
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-164,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

About This Project

Toys or Toxic

Lemz is een zelfstandig en creatief reclame bureau gevestigd in Amsterdam. Zij creëren en realiseren jaarlijks diverse reclame campagnes voor grote bedrijven waaronder VeiligheidNL. In opdracht van VeiligheidNL en Lemz heeft Braingineers een onderzoek uitgevoerd naar het gevaar van huishoudchemicaliën onder kinderen van 1 t/m 4 jaar oud. VeiligheidNL wilde onderzoeken waar kinderen de voorkeur aan geven: huishoudchemicaliën of speelgoed. Braingineers heeft met behulp van haar innovatieve methoden en diensten hier onderzoek naar gedaan.

 

Door middel van eye tracking, healthpatches en observaties van onze neuropsychologen en sociaal psychologen hebben wij het onderzoek uitgevoerd. De healthpatches zijn aangebracht op de borst van het kind om hartslag, ademhaling en huidgeleiding te meten. Met de health patches wordt er inzicht verkregen in de stressvolle, opwindende en rustgevende momenten die het kind gedurende het onderzoek ervaart. Uit het onderzoek komt naar voren dat de kinderen gemiddeld een hogere hartslag hebben tijdens het oppakken van huishoudchemicaliën, dan tijdens het oppakken van speelgoed. Wanneer er gekeken wordt naar de observaties is er vastgesteld dat kinderen een hogere opwinding ervaren wanneer zij in aanraking komen met huishoudchemicaliën, dan wanneer zij in aanraking komen met speelgoed. De eye-tracker heeft duidelijk in kaart gebracht waar de meeste aandacht van het kind naar toe is gegaan. Om de 10 milliseconden meet de eye-tracker of het kind naar rechts of links kijkt en wordt er berekend waar de aandacht van het kind naar toe is gegaan. Braingineers heeft met haar innovatieve methoden en diensten interessante resultaten geleverd aan de opdrachtgevers VeiligheidNL en Lemz.

 

Uit de resultaten blijkt dat de kinderen bij maar liefst 7 van de 10 voorgehouden combinaties (huishoudchemicaliën en speelgoed) het eerste kijken naar huishoudchemicaliën. Ook is opvallend dat meerendeel van de kinderen het meest geïnteresseerd is in schoonmaakazijn. Daarnaast werd het muizengif als lading gebruikt voor in de vrachtwagen en werden de vaatwasblokjes “cake-jes” genoemd. In conclusie kan er worden aangegeven dat maar liefst 51% van de kinderen voor huishoudchemicaliën kiest.

 

Braingineers heeft aan de hand van neuropsychologisch onderzoek een interessant resultaat geleverd aan VeiligheidNL. VeiligheidNL heeft op basis van deze resultaten de campagne “Gaaf of Gevaarlijk” opgezet om ouders aan te sporen huishoudchemicaliën altijd buiten het bereik van kinderen te bewaren.

Client

Date
Category
Customer Experience
Tags
Children, excitement, eye tracking, heart rate, Kids, Lemz, stress, Toys or Toxic, VeiligheidNL