Jobs

UX Researcher


Als ervaren UX researcher achterhaal jij de pijnpunten en afhaakmomenten op diverse websites, e-mails en website prototypes. Dit doe je door analyse op neuro usability data (EEG + eyetracking) verkregen uit de user tests die jij en je collega’s in ons eigen lab uitvoeren. Jij bent het aanspreekpunt voor jouw klanten op het gebied van neuro usability tests en samen met hen stel je onderzoeksvragen op en manage je de oplevering van de resultaten. Als UX researcher krijg je energie van voor een groep te spreken. Je weet onze klant mee te nemen in het onderzoeksproces en de resultaten enthousiast over te brengen. Daarnaast help je hen met optimalisatie en implementatie ideeën zodat er ook daadwerkelijk een meetbare verbetering plaatsvindt in hun UX. Je hebt klanttevredenheid met stip op nummer één staan en je haalt energie uit het adviseren van je klanten. Daarnaast deel je graag je inzichten met je collega’s en haal je nieuwe inspiratie uit die kennisdeling om zo nog meer impact te creëren bij je klanten. 

 

Een greep uit je werkzaamheden:

 

 • Je ontwikkelt, samen met de klant, onderzoeksideeën voor neuro usability tests o.b.v. vraagstukken van de klant. 
 • Je analyseert EEG en eye tracking data in combinatie met online gedrag in een door ons ontwikkeld platform genaamd Brainpeek, en weet deze data te vertalen naar inzichten waar je klant zijn UX mee kan verbeteren. Zie hier een voorbeeld van een neuro usability video. 
 • Vervolgens weet jij als geen ander de insights op enthousiasmerende wijze aan de klant te presenteren inclusief optimalisatie ideeën en/of input voor A/B testen. 
 • Je traint / adviseert / ondersteunt klanten bij hun uitdagingen op CRO, UX en CX vlak. 

Wie jij bent:

 

 • Jij beschikt over een afgeronde HBO/WO opleiding
 • Je hebt aantoonbare werkervaring (minimaal 2 jaar) met marktonderzoek en UX , Conversion Rate Optimization of Customer Experience op commercieel gebied; 
 • Je snapt hoe user journeys en customer journeys in elkaar zitten.  
 • Je bent analytisch sterk en creatief in optimalisatie ideeën;
 • Je hebt ervaring (bij voorkeur) of affiniteit met online gedrag, online persuasion, psychologie en/of neuromarketing;
 • Je beschikt over een goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift;

   

Je werkomgeving:

 

Een dynamische werkplek in een snelgroeiende startup, waar je invloed kunt hebben op de groei van het bedrijf en je eigen carrière. We hanteren een onbeperkt vakantiebeleid, zodat je goed uitgerust bent wanneer je hard werkt! Onze teamspelers werken samen om de teamprestaties voor het bedrijfsleven te maximaliseren, waarbij iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden heeft.

 

Wat bieden wij:

 

 • Een plek binnen het gedreven research & consultancy-team in een vrijwel platte organisatie met een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid;
 • Uitdagende opdrachten bij de grootste merken en organisaties van Europa;
 • Regelmatige borrels en activiteiten met het Braingineers team;
 • Snelle carrièregroei mogelijk door meegroeien met bedrijf;
 • Persoonlijke ontwikkeling d.m.v. een jaarlijks Talent Ontwikkel Plan;
 • Flexibele werkweek (minimaal 32 uur) en een zeer gunstige vakantieregeling; 
 • Daarnaast krijg je een laptop en telefoonabonnement van de zaak;

 

Zie jij jezelf als onze nieuwe UX researcher? Top! Dan nodigen we jou graag uit om te solliciteren! Stuur je motivatie met CV voor 15 januari 2020 naar Eltine van der Veer: [email protected] / +31 20 261 24 38, met onderwerp “Sollicitatie UX Researcher”.

Over Braingineers

 

Braingineers is een neuro-intelligentiebedrijf. Met behulp van de nieuwste technologieën (eye-tracking in combinatie met neurometingen (EEG) en slimme AI) kijken we naar de hersenen en krijgen we inzicht in de emotionele ervaring van gebruikers en consumenten. Onze focus ligt op het in kaart brengen van knelpunten op de websites van onze klanten. Braingineers hebben de methode van neuro-usability uitgevonden, die gebaseerd is op het aanvullen van frustratiepunten met gebruikersfeedback, en dus het elimineren van het probleem van subjectiviteit in gebruikersgegevens. Braingineers biedt deze methodologie verpakt in ‘s werelds eerste platform voor emotieanalyse: Brainpeek. Deze inzichten resulteren in bekroonde website-optimalisaties, conversieverhogingen en verbeteren de A/B test succesratio van onze klanten.